Γιορτη ριγανης

3-32-34-31-3giorti-riganis-volvi1

sima

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ 2011

Έντονο το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων αλλά και του κόσμου που παρευρέθηκε στη «Γιορτή Ρίγανης 2011» στη Μαυρούδα του Δήμου Βόλβης. Μετά από σειρά διαλέξεων και παρουσιάσεων σχετικά με τις προοπτικές που ανοίγονται στον τόπο από τη συστηματική καλλιέργεια της ρίγανης, παρουσιάστηκαν παραδοσιακά εδέσματα με μία σύγχρονη ματιά από τον chef Λούη Χρυσοστόμου.

Ξεχώρισε η παρουσία του διακεκριμένου ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση προσκεκλημένος του Δημάρχου Βόλβης και δήλωσε τη σημασία στήριξης του πολιτισμού και των παραδοσιακών προϊόντων ειδικά στη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας.

Στους παρευρισκόμενους δόθηκε ρίγανη αλλά και ένα καινοτόμο προϊόν που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, σάλτσα με βάση τη ρίγανη.

Η έκτη συνεχόμενη διοργάνωση της γιορτής έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της Μαυρούδας. Μέσα από αυτή την εκδήλωση ο Δήμος Βόλβης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος αλλά και τους τοπικούς φορείς κάνει μία σημαντική προσπάθεια να προωθήσει τη ρίγανη της Μαυρούδας η οποία θεωρείται η ποιοτικότερη στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>